Til o‘qitishda ishtiyoq va motivatsiyani oshirish uchun o‘yin elementlaridan foydalanish - Madikhanova, Hikmatoy (The Lingua Spectrum, 2024)
Til o‘qitish jarayoni nafaqat bilim berish, balki talabalarni faol ishtirok etishga undash va ularning motivatsiyasini oshirishni talab etadi. Bugungi kunda o‘yin elementlari ta’lim jarayonida keng qo‘llanilmoqda, chunki ular o‘quvchilarning qiziqishini oshiradi va o‘rganishni qiziqarli qiladi. O‘yinlar nafaqat o‘qituvchilarga, balki talabalar uchun ham ta’lim jarayonini yanada yoqimli qiladi. Ushbu maqolada til o‘qitishda o‘yin elementlaridan foydalanish usullari va bu usullar orqali ishtiyoq va motivatsiyani qanday oshirish mumkinligi ko‘rib chiqiladi.