TALABALARARO FIKR ALMASHISHNING TARJIMONLARNI TAYYORLASHDAGI SAMARASI - BOQIJONOVA, Sayyoraxon Tuxtamurod qizi (The Lingua Spectrum, 2025)
Mazkur maqolada tarjimon talabalarning yozma ko‘nikmalarini rivojlantirish jarayonida peer review metodining ahamiyati keng qamrovda tahlil qilinadi. Ushbu metod orqali talabalar o‘zaro yozma ishlarni baholash, tahrirlash, yangi g‘oyalarni ishlab chiqish va xatolarni aniqlashda faol ishtirok etadilar. Peer review jarayoni ularda tanqidiy fikrlashni, ijodiy yondashuvni hamda hamkorlik kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Maqolada xorijiy olimlarning ilmiy qarashlari, mahalliy tajribalar va amaliy kuzatuvlarga tayangan holda peer review metodining samaradorligi asoslanadi.