PEDAGOGIK MAHORATNI RAQAMLI TAʼLIM TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH: “DHOCH3” MODUL PLATFORMASI - XUDANOVA, Shaxnoza (The Lingua Spectrum, 2025)
Mazkur maqolada raqamli taʼlim texnologiyalari asosida pedagogik mahoratning takomillashtirilishi masalasi ilmiy-nazariy jihatdan chuqur yoritiladi. Dunyoda keng qo‘llanilayotgan “Dhoch3” onlayn platformasi misolida o‘qituvchi kasbiy kompetensiyasining shakllanishi, darslarni loyihalash, raqamli kontent yaratish, kommunikativ metodlarni qo‘llash hamda interaktiv taʼlim vositalaridan foydalanish ko‘nikmalarining rivoji tahlil qilinadi. Maqolada raqamli pedagogika tamoyillari, CEFR talablari, multimodal taʼlim, masofaviy o‘qitish metodlari hamda nemis tili o‘qituvchilari uchun mo‘ljallangan modullar tizimining ilmiy asoslari keng ochib berilgan. “Dhoch3” platformasining taʼlim jarayoniga integratsiya qilinishi o‘qituvchilarning metodik tayyorlov darajasini oshirish, dars sifati va samaradorligini taʼminlash, talabalarning motivatsiyasini kuchaytirish kabi jihatlarda yuqori natija berishi isbotlangan. Tadqiqot natijalari platformaning xalqaro taʼlim amaliyotida qo‘llanishi va uning raqamli transformatsiya jarayonidagi o‘rni bo‘yicha ilmiy xulosalarni o‘z ichiga oladi.