Mustaqillikning dastlabki yillarida Tarix fanining rivoji uchun sa’y harakatlar va ularning natijalari - Ergashev, Husan (The Lingua Spectrum, 2024)
Ushbu maqola istiqlolning ilk yillaridagi tarix fanida mavjud boʻlgan muammolar va keying yillarda ularni bartaraf etish borasida qilingan ishlar, shu orqali erishilgan natijalarga hamda bu partdagi soha doirasidagi yetakchi fakultet olib roʻy bergan amaliy ishlarning mohiyatini ochib berishga bagʻishlanadi.