Ingliz va o’zbek tillari o’rtasidagi tarjimada jargonni qo’llash - Ne’matova , Farida (The Lingua Spectrum, 2024)
Ushbu tadqiqot ingliz va o‘zbek tillarida sleng qo‘llanilishini tarjima jarayonida o‘rganadi, sotsiolingvistik jihatlar va lingvistik qiyinchiliklarga e’tibor qaratadi. Ingliz tilidagi sleng ifodalari o‘zbek tiliga tarjima qilinishida qanday o‘zgartirilishi yoki moslashtirilishi, ularning mazmuni, ohangi va ijtimoiy konteksti qanday saqlanishi tahlil qilinadi. Tadqiqot, tarjimada ekvivalentlikka erishish va madaniy nuanslarni aks ettirish uchun qo‘llanilgan strategiyalarni o‘rganadi va sleng tarjimasining murakkabliklari hamda norasmiy tilning ko‘p madaniyatli muloqotda o‘rnini ochib beradi.