Autentik materiallar orqali terminologiyaga o‘qitish - Jalolova, Muqaddas (The Lingua Spectrum, 2024)
Terminologiya o‘qitish, til o‘rganish jarayonida muhim ahamiyatga ega. Autentik materiallar, ya’ni haqiqiy hayotdagi matnlar, videolar va audio materiallar, o‘quvchilarga tilni amaliy ravishda o‘zlashtirish imkonini beradi. Zamonaviy ta’limda autentik materiallar orqali terminologiyani o‘qitish, o‘quvchilarga haqiqiy kontekstda bilimlarni egallash imkonini beradi. Autentik materiallar – bu haqiqiy hayotda uchraydigan va o‘quvchilarga tilni amaliy ravishda qo‘llash imkonini beradigan matnlar, videolar, audio materiallar va boshqa resurslardir. Bunday materiallar orqali o‘quvchilar nafaqat yangi so‘zlarni o‘rganadilar, balki ularning kontekstda qanday ishlatilishini ham tushunadilar. Ushbu maqolada autentik materiallar orqali terminologiyani o‘qitishning afzalliklari, usullari va amaliyotlari ko‘rib chiqiladi.