O‘qish qobiliyatini rivojlantirishda metakognitiv o‘qish strategiyalarining o‘rni - Gulyamova, Mavluda; Orunbayeva, Uminiso (The Lingua Spectrum, 2024)
Ushbu maqola o‘qishni tushunish qobiliyatlarini rivojlantirish va o‘qishni o‘rganishda metakognitiv ko‘nikmalarni shakllantirishga bag‘ishlangan, bundan tashqari, biz "Yaxshi o‘quvchi bo‘lish uchun nima qilish kerak?" degan savolga javob berishga ham harakat qilamiz. Shunday qilib, bizning e'tiborimiz mavzusi talabalarning chet tilida o‘qiganlarini tushunish va chet tilidan bilim olish vositasi sifatida foydalanish qobiliyatini rivojlantirish masalasidir.