TIL O‘QITISHDA AUTENTIK MATNLARDAN FOYDALANISHDA INNOVATSION METODLAR: NAZARIY ASOSLAR VA AMALIY YONDASHUVLAR - ERGASHEVA, Lobarxon O‘tkir qizi (The Lingua Spectrum, 2025)
Ushbu maqolada til ta’limida autentik matnlardan foydalanishning nazariy asoslari, didaktik imkoniyatlari va innovatsion o‘qitish texnologiyalari tahlil qilinadi. Autentik matnlar real kommunikativ vaziyatlar asosida o‘quvchilarni tilni tabiiy kontekstdagi qo‘llanish bilan tanishtiradi. Maqolada Task-Based Language Teaching (TBLT), Project-Based Learning (PBL), CLIL, multimodal yondashuv, korpus lingvistikasiga asoslangan o‘qitish, ijtimoiy tarmoq matnlaridan foydalanish va gamifikatsiya kabi innovatsion metodlarning nazariy asoslari yoritiladi. Shuningdek, autentik materiallar yordamida kommunikativ, madaniy va kognitiv kompetensiyalarni rivojlantirish mexanizmlari ochib beriladi.