Ko‘zi ojiz talabalarga chet tili o‘rgatish sifati - Ochilova , Noila (The Lingua Spectrum, 2024)
Bugungi kunda chet tili o‘rganish kundan-kunga rivojlanib bormoqda. Talabalarning o‘z mavzularidagi qobiliyatlari, o‘z navbatida, ingliz tilini egallash qobiliyatini yaxshilaydi. Mavzu bo‘yicha bilimlar ularga guruhning ingliz tilini tushunishi va bilishi uchun zarur bo‘lgan kontekstni beradi. Mashg‘ulotlar davomida talabalar mavzu mazmuni ingliz tilida qanday ifodalanganligini ko‘rsatadilar. O‘qituvchi talabalarning mavzu bo‘yicha bilimlaridan maksimal darajada foydalanishi va shu bilan ularga ingliz tilini tezroq o‘rganishga yordam berishi mumkin. Odamlar o‘zlari tushunadigan va qiziqarli bo‘lgan kontekstda tilni tushunish va ular bilan ishlash imkoniyatiga ega bo‘lganda tillarni o‘rganadilar.