Til o‘rganishda nutqning ahamiyati - Turayeva, Diyora (The Lingua Spectrum, 2024)
Nutq tahlili o‘rganuvchilarga tilning turli shakllarini — suhbat, yozma matn, akademik muloqot va kundalik so‘zlashuvni o‘rganishda yordam beradi. Shuningdek, tilni o‘rganish jarayonida nutq analizining qo‘llanilishi kommunikativ kompetensiyani rivojlantiradi, bu esa o‘rganuvchining turli vaziyatlarda tilni samarali qo‘llash qobiliyatini oshiradi. Shu sababli, nutqning o‘rganilishi o‘zaro muloqot va tilni to‘liq o‘zlashtirish uchun muhim ahamiyatga ega.