Zamonaviy autentik materiallarda evfemizmlar ifodasi - Dushatova , Shoxsanam (The Lingua Spectrum, 2025)
Ushbu maqola XXI asrda ingliz tilidagi evfemizmlarning semantik va funksional tarkibida yuz bergan o‘zgarishlarni tahlil qiladi. Global ijtimoiy-madaniy o‘zgarishlar, siyosiy to‘g‘rilik tamoyillari va raqamli kommunikatsiya vositalarining kengayishi evfemizmning nafaqat stilistik, balki madaniy, ijtimoiy va siyosiy jihatlarini ham muhim tahlil obyekti sifatida ko‘rsatmoqda. Maqolada zamonaviy autentik materiallar – kino va seriallar, jurnalistik va siyosiy nutq, ijtimoiy tarmoqlar hamda reklama matnlarida evfemizmning qo‘llanilishi o‘rganiladi. Har bir sohadagi evfemistik iboralar auditoriyaga ijtimoiy sezgirlik, madaniy muvozanat va axloqiy moslashuv orqali ta’sir etish vositasi sifatida tahlil qilinadi. Maqola evfemizmlarning manipulyativ, ideologik va axborot filtrlash funksiyalarini ko‘rsatib, ularning lingvokulturaviy ahamiyatini ochib beradi.