Astionimlar haqida etnospesifik fikrlarning aksiologik tavsifi - Ismailov, Turgun (The Lingua Spectrum, 2024)
Ushbu maqolada ingliz va fransuz tillari sohiblari ongida Angliya, AQSh, Avstraliya va Fransiya shaharlari nomlaridan shakllangan avtostereotiplarning semantik qiymatlari tahlil qilinadi. Avtostereotiplarning turgʻun iboralar vositasida ifodalanish imkoniyatlari va statistik chastotasi ochib berildi. Ushbu maqola ikki qismdan iborat boʻlib, birinqi qismda ingliz tiliga xos astionim tarkibli iboralarda Buyuk Britaniya, AQSh va Avstraliya shaharlarining nomlari tahlilga tortilgan boʻlsa, ikkinchi qismidab fransuz lisoniy shaxsi ongida vatan hududida joylashgan astionimlar bilan bogʻliq holda shakllangan avtostereotiplar, ya’ni fransuzlarning oʻz vatani hududidagi muayyan shaharga tegishli boʻlgan fikrlari, hukmlari va baholarining semantik asoslarini tahlil etishga bagʻishlangan.